Antilliaans Brood

(Pan Sera)

Ingrediënten:

500 gram bloem, 2 theelepels gist (instant), 2 eetlepels suiker, 80 gram margarine, 250ml. koud water + 1 theelepel water, 1 theelepel zout.pan sera

Bereiding:

Doe de bloem, gist, suiker en margarine in de mixerkom. Gebruik de mixer deeghaken om dit deeg te maken. Meng alles goed samen. Voeg het water beetje bij beetje toe terwijl de mixer op een lage snelheid blijft kloppen. Voeg zout toe en laat de mixer kneden totdat het een soepel deeg wordt (�5 minuten). Kneed het deeg op een met bloem bestoven werkvlak met de handen door totdat het soepel aanvoelt. Het deeg opbollen en op een met bloem bestrooide werkvlak plaatsen. Bedek het deeg met een vochtige keukendoek voor �30 minuten. Het deeg in 10 stukjes van �85 gram verdelen. Opbollen en op een met bloem bestrooide werkvlak plaatsen. Met een vochtige keukendoek bedekken. Na 10 minuten de deegbolletjes met een deegroller uitrollen. Leg ze op enige afstand van elkaar op met bakpapier beklede bakplaten. Prik het deeg 5 keer met een vork en strijk het deeg met melk. Laat ze 1 uur narijzen. Bak ze mooi goudbruin in een hete oven.

Oven: 200 C

Tijd:  25 minuten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s