TodaysArt Festival 23 & 24 september 2011

Jaarlijks internationaal en multidisciplinair festival voor hedendaagse creativiteit.


Unieke en speciaal ontwikkelde producties en optredens door de meest creatieve artiesten uit de hele wereld op diverse locaties in de binnenstad van Den Haag.add72

Het weekend zal in het teken staan van avontuurlijke en innovatieve creativiteit met een programma dat presentaties biedt van relevante muziek, kunst en technologie. TodaysArt presenteert concerten, voorstellingen, clubavonden, spectaculaire audiovisuele installaties in de openbare ruimte, dynamische tentoonstellingen en presentaties op onconventionele festivallocaties in het centrum van Den Haag.

sideangle

 Programma 2011

Theater en Performance

De eerste namen in het Performance-programma zijn Gob Squad, Martin Messier en Nicolas Bernier. Het uit Duitsland en Engeland afkomstige theatercollectief Gob Squad werd vorig jaar met de voorstelling Super Night Shot bij publiek en pers onthaald als een van de grootste verassingen van TodaysArt 2010. In 2011 komen zij terug met de Nederlandse première van hun nieuwe voorstelling Saving The World (bekroond met de Goethe-Institut prijs op Impulse Festival 2009), waarin zij de wereld comprimeren tot een handjevol videotapes. In de performance Sewing Machine Orchestra van Martin Messier wordt een muziekstuk uitgevoerd met door computer aangestuurde naaimachines uit de jaren ’40.

Racen op vinyl

In de foyer van Theater aan het Spui kan het publiek zich uitleven in Vinyl Arcade van de Australische artiest Lucas Abela. De installatie is een racebaan die bestaat uit een grote verzameling oud vinyl. Het publiek bestuurt vanachter een arcade-kast afstandsbestuurbare auto’s waaronder een naald is gemonteerd. De auto’s rijden over meer dan 6.000 vinylplaten. Terwijl het publiek racet over de baan produceren de auto’s geluid dat afkomstig is van de platen.

Elektronica

TodaysArt presenteert een verfijnd en gelaagd programma van elektronische muziekconcerten en clubprogramma’s, gevuld met een aantal van de grootste beloftes voor de komende jaren. De eerste bevestiging zijn Danton Eeprom, Elektro Guzzi, Jacek Sienkiewicz, Kangding Ray, Luomo, Raime en Vladislav Delay Quartet.

TodaysArt 2011

Daarnaast is er een programma samengesteld in samenwerking met het Japans – Australische elektronische muziekblog MNML SSGS. Tot nu toe zijn Oni Ayhun, Senking, Ulf Eriksson en Delta Funktionen hiervoor bevestigd.

 

Global Urban Sounds

Naast het clubprogramma presenteert TodaysArt een modern wereldmuziekprogramma waarin verschillende artiesten zich wagen aan herinterpretaties van traditionele muziekvormen als dub, reggae, cumbia, eurasia en disco. Bevestigde namen voor dit programma zijn: Awesome Tapes From Africa, Baris K, Disrupt & Soom T, Dompteur Mooner en Todd Terje. Verder zijn de meer bass- gerelateerde stromingen vertegenwoordigd door namen als dÉbruit, Jazzsteppa en Plapla Pinky.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s