Donuts

Diverse_Donuts  Ingrediënten:

20 gram gist,
1 eetlepel suiker,
1/2 deciliter lauw/warm water,
50 gram boter,
1/4 liter warme melk,
150 gram suiker,
1/2 theelepel nootmuskaat,
2 theelepels zout,
2 grote losgeklopte eieren,
500 gram bloem
50 gram suiker,
1 1/2 theelepel kaneel.

donuts-portlandBereiding:

Los de gist op met de eetlepel suiker in het warme water.
Laat de boter in de melk smelten en giet de tot lauw afgekoelde melk bij het water met de gist.
Voeg de vier volgende ingredienten toe.
Kneed de bloem met de vloeistof tot een zacht deeg.
Laat het deeg toegedekt op een warme plaats rijzen.
Vorm van het deeg dan kleine ballen en duw er in het midden een gat in met de steel van een houten lepel.
Laat ze zo nog 40 minuten op een warme plaats staan en bak ze dan in de hete frituur goudbruin.
Laat ze op keukenpapier uitlekken en wentel ze dan door het mengsel van suiker en kaneel. of  door een suikerglazuur.

Untitled-1Suikerglazuur ingrediënten:

100 gram poedersuiker ,* 1 eetlepel water.
1 druppel kleur stof essence

Bereiding:

Zeef de poedersuiker. Water en kleur stof essence erbij toevoegen. roer tot een glad beslag. Om te zien of het glazuur stijf genoeg is, neem een vork en draai er eventjes in. De kringetjes die worden gevormd moeten verdwijnen en het glazuur komt terug glad terug.
Versieren met verschillende kleuren glazuur en met sprinkles of andere strooisels zoals hagelslag of kokosschilfers!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s