Polvorones

Ingredienten polvorones:

– 500 gram bloem
– 200 gram reuzel
– 200 gram poedersuiker
– 1 eetlepel kaneel
– sap en geraspte schil van 1 citroen (onbespoten)
– bloem (om te bestuiven)
– poedersuiker (om te bestrooien)

Bereiding polvorones:

Zeef de bloem boven de bakplaat en laat hem lichtbruin worden in een matig verhitte oven.
Denk eraan om dit enige malen om te scheppen.
Laat hem buiten de oven afkoelen.
Maak een kuiltje in de bloem en voeg alle overige ingredienten toe.
Kneed alles tot een glad deeg, maak er een bal van en doe deze, in folie verpakt, in de koelkast (ongeveer 1 uur).
Rol het deeg uit tot een lap van ca. 1 cm dik.
Steek met een vormpje er ronde vormpjes uit. Op de bakplaat, met bakpapier, gaan de deegrondjes de oven in.
In ongeveer 25 minuten zijn ze goudbruin gebakken in een oven op 175 graden.

Uiteindelijk kunnen de polvorones worden bestrooid met poedersuiker en geserveerd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s