Londenaren heroveren de straten

Feestvierende Londenaren hebben de straten van de hoofdstad definitief heroverd op de relschoppers. Waar de sfeer enkele weken geleden nog uiterst gespannen was, heerste de afgelopen twee dagen een uitgelaten stemming.

ANPLonden viert feest 

Reden voor de naar schatting een miljoen mensen om de straat op te gaan, was het Notting Hill Carnival; één van de grootste straatfeesten ter wereld. Van over de hele wereld kwamen mensen naar de Britse hoofdstad om het Caribische festijn, dat sinds 1964 ieder jaar plaatsvindt, te vieren.

De organisatie noemde het evenement een groot succes. “Londen heeft laten zien dat ze grote evenementen aan kan”, aldus organisator Chris Boothman. Ook burgemeester Johnson was over het carnaval te spreken. “De mensen hebben de stad weer van haar beste kant laten zien.”

Imago

Er was veel extra politie op de been uit angst voor nieuwe onregelmatigheden. De gemeente haalt alles uit de kast om te laten zien dat Londen wel degelijk klaar is voor de Olympische Spelen in de zomer van 2012.

“Nog steeds heeft de stad last van de naweeën van de hevige rellen begin deze maand. De hele wereld zag een deel van Londen waar de stad zich liever niet mee laat associëren”, aldus Richard Dijksma van Londen Hyves.

Volgens de Nederlandse promotor van de Britse hoofdstad wordt er door het bureau voor Toerisme flink uitgepakt om het imago van Londen een positieve impuls te geven. “Zo wordt de komende oud & nieuw vuurwerkshow bij de London Eye groter dan ooit te voren. De schatting is dat de kosten uitkomen rond de 400.000 pond”, aldus Dijksma.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s