Elke dag 4000 extra agenten in de straten van London voor Notting Hill Carnival

notting-hill-carnival-arrests-415x120

Londense politie zetten  meer dan 4000 extra agenten in de straten van de hoofdstad de twee dagen  Notting Hill Carnival wordt gevreesd dat er bendes  die een herhaling van rellen van deze maand en wanorde planning.
De politie heeft al minstens 35 arrestaties verricht als onderdeel van Operatie Razorback, een speciale intelligentie operatie gericht op “de bendes die we kennen die de gebeurtenis wilt ruïneren,” Commander Steve Rodhouse verklaarde dit over de Metropolitan Police Service website.notting-hill-carnival-arrests-415x275
Het carnaval, geschat wordt dat er 1 miljoen mensen zal bezoeken, was slechts het startsein die gegeven  werd om door te gaan, met als nieuwe regels elke dag het evenement tijdig te eindigen in de vroege avond. Het festival vraagt ​​normaal gesproken een zware politiemacht en eerdere voorvallen zijn ontsierd door geweld.  de rellen van deze maand waren de ergste  in Engeland geweest sinds de jaren 1980, toen meer dan 3000 vernielingen 7000 arestatie’s in Londen alleen, met inbegrippen twee moorden.notting-hill-carnival-arrests2-415x275
“de Metropolitan Police Service suggereren dat sommige bendes willen komen om carnaval en problemen voor ons creëren,” Rodhouse zei in de verklaring. “Voor degenen die denken dat de rest van Londen kwetsbaar is, zijn we niet alleen focussen op de politie Notting Hill. Extra agenten  op onze straat om de stad te beschremen. ”
Richard Jones, een woordvoerder van de politie, zei dat  onze de kracht is om de intelligence bronnen te blijven bewaken. Een totaal van 5.500 officieren zijn  er op het carnaval op 28 augustus, een 11 procent meer dan  het jaren ervoor en meer dan   voor het koninklijk huwelijk.  Alle politie medewerkers verlof is nu geannuleerd. Op 29 augustus, nationale feestdag met de grote parade, zal er 6500 politie’s  in functie worden ingezet tijdens het evenement, een stijging van 16 procent ten opzichte van vorig jaar. Elke dag  ongeveer 4.000 extra agenten worden verspreid over Londen .

‘Stay Away’
“De politie heeft de potentiële onruststokers en iedereen die denken aan het veroorzaken van problemen geregistreerd en deze dienen weg te blijven  ,” De London burgemeester Boris Johnson zei vandaag in een verklaring. “Laten we samen de wereld  zien  hoe we een feestje kunnen vieren en goede tijd kunnen hebben.”notting-hill-carnival-arrests-woman-415x275
Relschoppers veroorzaken naar schatting 200 miljoen pond (326 miljoen dollar) aan schade  deze maand als brandstichting en plundering verspreidde zich vanuit de buitenwijk van Tottenham na  Mark Duggan, werd neergeschoten en gedood door de politie, de politie waren van plan om hem te ​​arrestatie. Geweld en plunderingen volgde verspreid over andere steden in het Verenigd Koninkrijk, met inbegripen van Birmingham en Manchester.

Het carnaval werd voor het eerst gehouden in 1964, aangespoord deels door de spanningen die immigranten uit het Caribisch gebied te maken hadden tijdens de jaren 1950 na aankomst in het Verenigd Koninkrijk, volgens een geschiedenis  van het Notting Hill Carnival Ltd, heeft het Burgemeester Johnson de evenement organisator.  190.000 pond, 8,6 procent meer dan een jaar geleden, om het aantal stewards te verhogen met meer dan 100 per dag, aldus woordvoerder Ben McKnight.
Sommige ondergrondse stations zullen exit-alleen tijdens de carnaval of in de buurt tijdelijk, en buslijnen worden omgeleid….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s